της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus
Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά, που όλοι αγαπάμε!
Πάμε να δούμε βήμα-βήμα, πως μπορούμε να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας τρίγωνα, ζουμερά και παράλληλα τραγανά!
Υλικά:
1 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι…
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό νερό
Εκτέλεση:
– Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε παντού και διπλώνοντας το κάνουμε μια μακρόστενη λωρίδα (περίπου 5 εκατοστά), κάθε δίπλωμα και πάλι το βουτυρώνουμε.
– Μετά διπλώνουμε την λωρίδα εν αλλάξει κάνοντας ένα τρίγωνο, πάντα σε κάθε δίπλωμα βουτυρώνουμε, και μετά το τοποθετούμε σ΄ένα ταψί.
– Διπλώνοντας, θα φροντίσετε η μια πλευρά του τριγώνου να μην κλείσει. Εκεί θα τοποθετήσετε ένα χωνάκι λαδόκολλας και ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτου, ίσα για να δώσετε σχήμα κατά το ψήσιμο.
– Έτσι συνεχίζουμε μ΄ όλα τα φύλλα και μετά τα ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο και στη συνεχεία σε μέτριο, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
– Όταν κρυώσουν, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
– Βράζω τα υλικά για το σιρόπι κι όταν διάλυση η ζάχαρη και δέσει ελαφρά έτσι όπως είναι καυτό βάζω για λίγο ένα ένα μέσα όλα τα τρίγωνα (πρέπει τα τρίγωνα να απορροφήσουν καλά το σιρόπι).
– Αφήστε τα τρίγωνα να κρυώσουν καλά για να μπορέσετε να τα γεμίσετε.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Υλικα:
4 κροκάδια
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
Εκτέλεση:
– Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
– Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να πάρει βράση και το ανακατεύετε.
– Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς.
– Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα.
– Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά. Τοποθετήστε μια μεμβράνη στην επιφάνεια της, για να μην πιάσει πέτσα.
– Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, μετά από 4 ώρες περίπου, φουλάρετε το κορνέ σας και γεμίζετε τα τρίγωνα.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 6,00 ευρώ
Μερίδες: 20 τρίγωνα
Η αλήθεια είναι πως την δεύτερη ημέρα, είναι πολύ καλύτερα, γιατί κρυώνει καλά η κρέμα στο ψυγείο.
Η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα γλυκά.
Πραγματικά, είναι τόσο λαχταριστά, που θα σας ζητάνε μικροί και μεγάλοι να τα ξαναφτιάξετε!
της Αγιαννίδου Αθηνάς
από το halkidikifocus