Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
100γρ τριμμένη φρυγανιά
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αρκετή ρίγανη και δυόσμο
1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
1 αυγό
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 κουτί από ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Λάδι
λίγο ξερό βασιλικό
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τον κιμά. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα περνάτε από αλεύρι. Τηγανίζετε σε αρκετό λάδι. Μόλις τα τηγανίσετε βράζετε τα μακαρόνια και ετοιμάζετε την σάλτσα ως εξής:
Σε καυτό λάδι ρίχνετε το σκόρδο και στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. Βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κεφτεδάκια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να χυλώσουν. Σερβίρετε στα spaghetti συμπληρώνοντας τριμμένο τυρί.