Υλικά

Για 50 περίπου brownies

Για το σοκολατένιο μέρος

180 γρ. βούτυρο
270 γρ. milk chocolate couverture
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
3 αβγά ελαφρά κτυπημένα
120 γρ. αλεύρι
110 γρ. sour cream

Για την κρέμα τυρί

90 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
270 γρ. cream cheese
3 αβγά
100 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη άχνη

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 35X25 εκ. περίπου, του οποίου τη βάση θα στρώσουμε με λαδόχαρτο.

Τα brownies είναι ένα εύκολο και δημοφιλές γλυκό που σχεδόν πάντα έχω στο σπίτι. Τα διατηρώ σε κομματάκια σε τάπερ στο ψυγείο για έκτακτες περιπτώσεις όπως όταν μας πιάνει λιγούρα για γλυκό. Αυτή η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από την original συνταγή που έγραψα στο πρώτο μου βιβλίο, αυτή τη φορά με τυρί κρέμα.

Eκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το ταψί με λαδόχαρτο.

2. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο προσεκτικά σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αβγά, το αλεύρι, τη sourcream και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί.

3. Στο μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα τυρί και κτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα ακανόνιστα πάνω στη σοκολάτα για να δημιουργηθεί το marble effect.

4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά (δεν ψήνουμε περισσότερο). Αν την ώρα που θα βγάλετε το μείγμα marble brownies από τον φούρνο σάς φαίνεται ακόμα ωμό, μην ανησυχήσετε, όταν κρυώσει υπόσχομαι ότι θα είναι τέλειο. Αφού κρυώσει το μείγμα καλά, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

5. Όταν παγώσει και σφίξει καλά, δηλαδή μετά από τρεις περίπου ώρες, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία, μιας και το μείγμα κόβεται πολύ πιο εύκολα και συγυρισμένα όταν σφίξει.

Κόβουμε προσεκτικά τα marble brownies σε τετράγωνα κομμάτια και τα διατηρούμε σφραγισμένα στο ψυγείο.

via