Μια εύκολη, γρήγορη, δροσερή και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα.
Μια συνταγή για μια σοκολατόπιτα έτοιμη για το ψυγείο σε 20-25 λεπτά, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά συνταγής
1 ½ πακέτα πτι μπερ των 225 γρ.
1 φλιτζάνι βούτυρο
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ φλιτζάνι κακάο
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 αυγά + 3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
1.Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Το αφαιρούμε από τη φωτιά.
2.Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι. (Βλέπε σημείωση πιο κάτω).
3.Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών –ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα σε μέτρια κομματάκια και τα ανακατεύουμε.
4.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέϊκ ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
5.Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια σκέτο ή με παγωτό. Προαιρετικά, τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή με ξύσμα μαύρης ή λευκής σοκολάτας.
Σημείωση: Αν θέλετε να αποφύγετε τα ωμά αυγά, τοποθετείτε τα αυγά και τους κρόκους σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, τα χτυπάτε ελαφρώς, προσθέτετε και τη ζάχαρη. Τα βάζετε σε μεγάλη σε κατσαρόλα σε μπέν μαρί που να χωράει το πυρίμαχο σκεύος. Το αφήνετε στο μπεν μαρί για 5-6 λ από το σημείο βρασμού, χτυπώντας το μείγμα με το μίξερ συνεχώς, μέσα στο μπεν μαρί. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Συνεχίζετε τη διαδικασία σύμφωνα με τη συνταγή.