Όταν φτιάχνετε τούρτα στο σπίτι, συνήθως η διακόσμηση είναι πολύ απλή και βασική. Λίγη σαντιγί για επικάλυψη, ίσως μερικά τρουφάκια ή λίγα φρούτα “πεταμένα” στην κορυφή.

Η απλή νοικοκυρά δεν έχει την εμπειρία ούτε την ικανότητα αλλά ούτε τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιάξει μια τούρτα που να μπορεί να ανταγωνιστεί σε διακόσμηση αυτές των ζαχαροπλαστείων. Ωστόσο, με αυτό το γρήγορο και εύκολο κόλπο που θα δείτε στο βίντεο, μπορείτε να μεταμορφώσετε πραγματικά μια τούρτα σε έργο τέχνης.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φύλλο αεροπλάστ ή αλλιώς bubble wrap. (Ξέρετε ποιο λέμε, αυτό το πλαστικό με τις φυσαλίδες που σπάμε όταν δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε;) Mε την τεχνική αυτή θα φτιάξετε μια πολύ φινετσάτη τούρτα που όλοι θα αναρωτιούνται πώς φτιάχτηκε!

Σε ένα μπωλάκι (που μπορεί να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων) σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε να λιώσει η σοκολάτα για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις περάσει το λεπτό, αφαιρέστε το μπωλ από το φούρνο, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και ξαναβάλτε το πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλο 1 λεπτό. Ανάλογα με την ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων που έχετε, μπορεί να χρειαστεί και τρίτη φορά να επανάλαβετε την ίδια διαδικασία. Σταματήστε όταν η σοκολάτα είναι λιωμένη και λεία.

Πάρτε ένα κομμάτι αεροπλάστ – που να φτάνει το μήκος του ώστε να καλύψετε την περίμετρο της τούρτας σας – πλύνετέ το και στεγνώστε το προσεκτικά. Αφήστε περίπου 1 πόντο παραπάνω στο μήκος του αεροπλάστ, γιατί εκεί θα ακουμπήσει η μία άκρη την άλλη. Θα το δείτε και στο βίντεο.

Δείτε επίσης:  Πώς να δώσετε στο βραστό αυγό σχήμα καρδιάς

Ακουμπήστε το αεροπλάστ με την ανάγλυφη πλευρά προς τα πάνω και απλώστε τη σοκολάτα, δουλεύοντάς την γρήγορα και όσο πιο όμοια μπορείτε. Για να είναι ίση παντού η ποσότητα της σοκολάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα. Αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 10 λεπτά πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

Μόλις στεγνώσει, σηκώστε προσεκτικά το αεροπλάστ με τη σοκολάτα και ακουμπήστε το περιμετρικά στην τούρτα – εννοείται ότι η τούρτα θα έρχεται σε επαφή με την πλευρά του αεροπλάστ που είναι καλυμμένη με σοκολάτα. Ενώ το ακουμπάτε, πιέστε με το χέρι ώστε να κολλήσει καλύτερα. Προσέξτε ιδιαίτερα το σημείο που ενώνονται οι άκρες. Θέλουμε οι άκρες να ευθυγραμμίζονται. Αφήστε το για 10 λεπτά να σταθεί. Μετά τραβήξτε αργά και σταθερά το αεροπλάστ.

Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο σχήμα γύρω από τη σοκολάτα που πραγματικά χορταίνει το μάτι! Διακοσμήστε την κορυφή με φρούτα ή ό,τι άλλο σας αρέσει, πασπαλίστε και λίγη άχνη και το αριστούργημα είναι έτοιμο!

via

Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: