Το σημαντικό με αυτό το κέικ είναι ότι είναι ιδανικό για παιδιά γιατί δεν έχει ζάχαρη (αν αφαιρέσουμε το γλάσο) και μπορούν να το φάνε άφοβα σαν κολατσιό όλα τα παιδάκια!

ΥΛΙΚΑ:

1½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει
½ κούπα σκόνη κακάο
¼ κούπας λάδι καρύδας
100 γρ τριμμένο κολοκυθάκι στο ψιλό τρίφτη
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κούπα σιρόπι αγαύης
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
¾ κούπα γάλα αμυγδάλου
1½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλλίνη
1-2 κουταλιές κρέμα καρύδας
2 κούπες άχνη ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σ” ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο, το κολοκυθάκι, το αλάτι, το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης και την βανίλια.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις, σε μέτρια φωτιά, το γάλα αμυγδάλου μαζί με την σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει.

Ρίχνεις το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις καλά για να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Λαδώνεις μια φόρμα με ελάχιστο λάδι καρύδας και πασπαλίζεις με αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ.
Ψήνεις το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Περιμένοντας το κέικ να ψηθεί, σε ένα άλλο μπολ ρίχνεις την άχνη ζάχαρη και 1 κουταλιά από την κρέμα καρύδας και ανακατεύεις με ένα πιρούνι για να φτιάξεις το γλάσο καρύδας που θα καλύψεις το κέικ. Μόλις το κέικ ψηθεί και κρυώσει καλά, ρίχνεις το γλάσο και απολαμβάνεις!

Via