1. Διατηρήστε τα αμπελόφυλλα & παντζαριού σε βάζο 

2. Διατηρήστε τα αμπελόφυλλα στην κατάψυξη

Παίρνουμε τα αμπελόφυλλα και τα καθαρίζουμε από το σκληρό κοτσανάκι που τυχόν έχουν.

Τα πλένουμε πολύ καλά.

Τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο νερό.

Τα στοιβάζουμε σε εικοσάδες

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση.

Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε μέσα μια μια στοίβα φύλλων .

Τα αφήνουμε να ζεματιστούν από τη μια μεριά για ένα- δύο λεπτά και να αλλάξουν χρώμα, τα γυρνάμε με τρυπητή κουτάλα και από την άλλη μεριά .

Τα αφαιρούμε με την κουτάλα από το νερό και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αμπελόφυλλα που έχουμε.Τα αφήνουμε όλα στο σουρωτήρι, να στραγγίσουν όσο καλύτερα γίνεται και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Γυρνάμε  κάθε μάτσο σε ρολό, τα ζουλάμε με την παλάμη μας για να αφαιρέσουμε το νερό που έχουν τα φύλλα και  το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε σε σακούλες κατάψυξης και τα διατηρούμε στο κανονικό συρτάρι  του καταψύκτη..