Υλικά

  • Σπαγγέτι 1 πακέτο
  • Κολοκυθάκια 4 τεμ κομμένα λεπτές ροδέλες
  • Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ ψιλοκομμένα
  • Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια 2 τεμ κομμένα ροδέλες μόνο το λευκό σημείο
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Άνηθο 1 κουταλιά σούπας
  • ππτριμμένη

Οδηγίες

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε κατσαρόλα με νερό κι αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με τα κολοκυθάκια που κόψαμε σε λεπτές ροδέλες.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα κι ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο ροδέλες, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε και στραγγίξαμε.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη , πασπαλίζουμε με άνηθο, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα.