Με κοτόπουλο, μπέικον και μπίρα, πατάτα και πράσο ή βελουτέ με καρότο, η σούπα είναι η αγαπημένη υγιεινή επιλογή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Υλικά για 4 άτομα
8 μπούτια κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φέτες μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μπουκάλι μπίρα lager, 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και 2 ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
4 φέτες γραβιέρα ή γκούντα, αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
-Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
-Βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και στις δύο πλευρές του.
-Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον, το θυμάρι, το καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
-Σβήνουμε με την μπίρα και το λεμόνι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά επιπλέον ώστε να πάρει το φαγητό τα αρώματά τους.
-Προσθέτουμε το ζωμό και την παρμεζάνα και κλείνουμε τη χύτρα.
-Μαγειρεύουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
-Ανοίγουμε τη χύτρα και απλώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού τις φέτες του τυριού.
-Αφήνουμε 2 λεπτά να λιώσει και σερβίρουμε σε μπολ μαζί με φρέσκο ψωμί.
-Συνταγές από το Cook Book

via

Δείτε επίσης:  Συνταγή της γιαγιάς, για έναν Πετυχημένο ξινό Τραχανά!
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: