Τι χρειαζόμαστε:
4-5 μικρά κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό κρεμμύδι
1-2 πατάτες ανάλογα το μέγεθος τους
150-200 γρ φέτα τριμμένη
1/4 ματσάκι άνηθο ή μαιντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι γεμάτο ( 200 γρ-250 γρ )
λίγη πάπρικα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
τζατζικι ή πατζαροσαλάτα για το σερβίρισμα

Πώς το κάνουμε:
1) Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε και τα τρίβουμε με τον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια τρυπητή κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε για 30 λεπτά, να αποβάλουν τα περίσσεια νερά. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και το κρεμμύδι τριμμένο, το κοσκινισμενο αλεύρι, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το πιπέρι και την πάπρικα.

Το μείγμα μας πρέπει να είναι ρευστό.

2) Προθερμαίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και το βάζουμε σε ένα πιάτο με μια στρώση από χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα και να απομακρυνθεί το περίσσειο λάδι.

3) Σερβίρουμε με τζατζίκι ή παντζαροσαλατα. Καλή Όρεξη!

Via