Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 1 βράδυ
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Υλικά για 4-6 παιδιά

Υλικά
-500 γρ. ρεβίθια
-12 μικρά ψωμάκια για hamburgers
-1 κρεμμύδι ξερό
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-½ ματσάκι μαϊντανό
-½ ματσάκι άνηθο
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
-2 ντομάτες πλυμένες
-λίγα φρέσκα, τρυφερά φύλλα μαρουλιού πλυμένα
-1 κουτ. γλυκού αλάτι

Eκτέλεση
-Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό που να τα καλύπτει καλά για μία νύχτα.
-Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
-Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.
-Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φρέσκα μυρωδικά πριν τα ψιλοκόψουμε. -Προσθέτουμε στα ρεβίθια τα μυρωδικά, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια.

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με το ειδικό χαρτί ψησίματος. -Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτεκάκια από το μείγμα των ρεβιθιών, τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 40 λεπτά.
-Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα ραντίζουμε εσωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στον ζεστό φούρνο να γίνουν τραγανά.
-Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε τα burgers με φέτες ντομάτα, φύλλα μαρουλιού και ένα μπιφτέκι από ρεβίθια.
-Σερβίρουμε δύο burgers ανά μερίδα.

via

Δείτε επίσης:  Νόστιμοι αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: