Τσιπς λαχανικών: νόστιμα, θρεπτικά και σύμμαχος στη δίαιτά σου, ειδικά εκείνες τις ώρες που σε πιάνει μια μανία για κάτι αλμυρό (ξέρεις όπως πατατάκια). Φτιάξε μόνη σου τραγανά τσιπς από λαχανικά με αυτό τον απλό τρόπο.

Τι θα χρειαστείς
Οποιοδήποτε λαχανικό τραβάει η όρεξή σου. Από κολοκύθι, καρότο, kale μέχρι παντζάρι, γλυκοπατάτες κ.τ.λ.
Πρόσθεσε αλάτι, λάδι, ρίγανη και άλλα μυρωδικά.

Πώς θα τα φτιάξεις

Πλένεις πολύ καλά τα λαχανικά σου και τα ξεφλουδίζεις.
Κάνεις λεπτά chips όλα τα λαχανικά, , χρησιμοποιώντας το peeler (ξέρεις, εκείνο το εργαλείο που έχουμε για το ξεφλούδισμα).

Τα βάζεις σε μια λεκανίτσα με νερό για 1- 2 ώρες, αλλάζοντάς το συχνά.
Τα τοποθετείς σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας πάνω- κάτω, έτσι ώστε να στεγνώσουν καλά.

Αφαιρείς το χαρτί και τα τοποθετείς σ’ ένα ταψί (να μην κολλούν μεταξύ τους) , που έχεις καλύψει με λαδόκολλα.

Απλώνεις μια μικρή ποσότητα λαδιού, μ’ ένα πινελάκι , σε όλα τα λαχανικά και τα πασπαλίζεις με αλάτι και ρίγανη.
Έχεις ήδη προθερμάνει τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς και ψήνεις , μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αυτό ήταν… Τόσο απλό!
Το καλύτερο σνακ για σένα αλλά και για όλη την οικογένεια.

via