Έχεις καλεσμένους σπίτι και θες να τους σερβίρεις τον κατάλληλο μεζέ. Για αρχή να σου πούμε πως αρκεί η φαντασία και το μεράκι σου. Πέρα όμως από αυτό μπορείς να ετοιμάσεις τον κατάλληλο μεζέ για κάθε περίσταση. Έχει και αυτή η διαδικασία το πρωτόκολλό της…

Λουκάνικα

Τα λουκάνικα είναι ο ιδανικός πικάντικος μεζές για δροσερή μπύρα. Η νο. 1 επιλογή και των Γερμανών, όταν θέλουν να συνοδέψουν τις αμέτρητες – σε ποικιλία – μπύρες τους. Αντίστοιχα μπορείς να επιλέξεις και μια σειρά αλλαντικών, όπως σαλάμι αέρος.

Τυριά

To τυρί είναι πολύ καλό συνοδευτικό για όλων των ειδών τα κρασιά. Δεν είναι τυχαίο που οι Γάλλοι, μετρ στο κρασί – και σε σειρά τυριών – σερβίρουν πάντα το κρασί με μια ποικιλία τυριών. Ροκφόρ, γραβιέρα και βέβαια η δική μας φέτα θα συνοδεύσουν τέλεια κάθε κρασί.

Θαλασσινά

Αν βαρέθηκες τα παραδείγματα μεζέδων από άλλες χώρες, στα θαλασσινά η Ελλάδα έχει την τιμητική της. Τι πιο ταιριαστό από μυρωδάτο ούζο προκειμένου να συνοδεύσεις τα θαλασσινά; Γαρίδες, όστρακοειδή αλλά και μικρά ψάρια θα κάνουν τον καλύτερο μεζέ για εσένα και την παρέα σου.

via