Είναι από αυτά τα γλυκά που λες «δεν μπορεί να είναι τόσο εύκολο!». Αλλά είναι. Φτιάχνεται ακολουθώντας τρία απλά βήματα και είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψει τον απογευματινό καφέ στο μπαλκόνι ή εκείνη τη λιγούρα που χτυπά πάντα τις μικρές (δύσκολες) ώρες…

Υλικά:
1 φλιτζάνι καρύδια
½ φλιτζάνι αμύγδαλα
1 ½ φλιτζάνι σταφίδες
1 κ. γλ. λάδι καρύδας
2 φλιτζάνια κρέμα καρύδας
2 κ. σ. κακάο σε σκόνη
4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. αλάτι
½ φλιτζάνι κάσιους
½ φλιτζάνι chips σοκολάτας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το λάδι καρύδας και το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί, για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας. Σε μια ταρτιέρα που προηγουμένως έχουμε καλύψει με μια λαδόκολλα, τοποθετούμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Πρέπει να έχει ύψος περίπου 2,5 εκατοστά.

 

Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κρέμα καρύδας, το κακάο, την άχνη ζάχαρη και τα κάσιους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς η μους. Βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με chips σοκολάτας. Σερβίρουμε και προσπαθούμε να συγκρατηθούμε και να μην φάμε όλο το ταψί με τη μία.

Via