Υλικά

για 8-10 μερίδες

500 κιλό φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
1 ποτήρι ζάχαρη
125 γραμ. φρέσκο βούτυροΓια το πασπάλισμαΆχνη ζάχαρη
Κανέλα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το 1/3 του βουτύρου σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καβουρντίζουμε ελαφρά το σιμιγδάλι για μερικά λεπτά (3-4). Ρίχνουμε το γάλα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει όσο είναι ακόμη πηχτή και παχύρρευστη.Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το υπόλοιπο βούτυρο.

Παίρνουμε ένα-ένα όλα τα φύλλα και τα αλείφουμε με βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης. Βάζουμε τα μισά φύλλα που βουτυρώσαμε στην επιφάνεια ενός τραπεζιού και βάζουμε από πάνω την κρύα γέμιση και τη στρώνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Θα πρέπει να τοποθετήσουμε τη γέμιση στον κέντρο των φύλλων αφήνοντας μεγάλο μέρος από τις άκρες των φύλλων χωρίς γέμιση.

Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου πάνω στη γέμιση και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα γυρίζοντας τις άκρες τους προς τα μέσα. Με αυτόν τον τρόπο κλείνουμε τα φύλλα σαν φάκελο, έπειτα, βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τη μπουγάτσα. Χαράσσουμε με το μαχαίρι μας τη άψητη μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180′ βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι ακόμα ζεστή η μπουγάτσα την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.