Σπιτικά παπουτσάκια: Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία ταιριάζει με την εποχή που διανύουμε. Τα παπουτσάκια αποτελούσαν πάντοτε ένα καλοκαιρινό φαγητό. Ιδανικότερο περιβάλλον για εσάς και την παρέα σας θα ήταν να καθίσετε σε ένα τραπεζάκι που να κοιτάζει στη θάλασσα.

Όσον αφορά τη συνταγή, μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε παρακάτω:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά – Εκτέλεση συνταγής

– Για τις μελιτζάνες: Τις κόβουμε στη μέση, τις βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα κ τις αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′. Μόλις βγήκαν, σκελίδα ελαφρά στη μέση την ψίχα κ κράτησε σ ένα πιάτο, ριχνουμε αλάτι, πιπέρι.

– Για τον κιμά: Τσιγαριζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο κ ρίχνουμε τον κιμά να ασπρίσει, σβήνουμε με λίγο ξύδι κ προσθέτουμε ένα κύβο κνορ κ την ψίχα από τις μελιτζάνες. Μόλις εξατμίστηκε το ξύδι, έριξα 1 κούπα πουμαρό, μαϊντανό, ρίγανη κ 2 φύλλα δάφνης.

Βράζουμε για 30′ με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Μετά τα 30′ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, προσθέτουμε ένα αυγό, λίγη μοτσαρέλα κ μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ.

– Για τη μπεσαμέλ: Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. γεμάτες βιταμ κ μόλις έλιωσε, ρίχνουμε 4 κ.σ. αλεύρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα ζεστό σε δόσεις μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις κρύωσε, ρίχνουμε 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο κ λίγο τυρί τριμμένο.

– Για τα παπουτσάκια: Γεμίζουμε τη σκαφτή μέση της μελιτζάνας με κιμά κ από πάνω ρίχνουμε μπεσαμέλ κ τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις ώσπου να ροδίσουν.

Πηγή