Όταν πρόκειται για την διακόσμηση ενός κέικ, υπάρχουν αμέτρητα πράγματα και χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Χωρίς να αναφερθούμε σε όλα τα μη βρώσιμα αντικείμενα όπως λουλούδια. Αλλά για το κέικ που θα δείτε παρακάτω, δεν θα χρειαστείτε τίποτα από αυτά και αυτό γιατί η διακόσμηση είναι ήδη μέσα στο κέικ…

Θα χρειαστείτε:
4 μικρά αχλάδια
1 2/3 κούπες ζάχαρη
3 αβγά
115 γρ. βούτυρο
2/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κούπα αλεύρι
1 κ.σ σκόνη κακάο
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
έτοιμο σιρόπι καραμέλας
λαδόκολλα
ζάχαρη άχνη (για διακόσμηση)

Οδηγίες:

Ξεφλουδίστε τα 4 αχλάδια (αφήνοντας τα κοτσάνια άθικτα στα 3) και βάλτε αυτά τα 3 μία κατσαρόλα με νερό και μία κούπα ζάχαρη. Σιγοβράστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το νερό και βάλτε τα στην άκρη.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια με 1/3 κούπας ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτό το μίγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το βούτυρο με το υπόλοιπο 1/3 κούπας ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Τρίψτε και το αχλάδι που έχει μείνει και ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε και τα χτυπημένα ασπράδια και αφού ανακατέψτε όλα τα συστατικά, ρίξτε το μίγμα σε ένα σκεύος για κέικ που να είναι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Βάλτε και τα 3 αχλάδια στην μέση και από πάνω τους ρίξτε το σιρόπι καραμέλας. Ψήστε στους 180 για 35 λεπτά.

Γαρνίρετε με λίγη άχνη ζάχαρη και καρύδια και είστε έτοιμοι!

Πώς σας φαίνεται;