Εύκολες και νόστιμες σπιτικές Καριόκες διαίτης με ελάχιστες θερμίδες και γλυκαντικό στέβια

Υλικά

Υλικά για 45 κομμάτια: [*]
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (1 σοκολάτα) κομμένη σε μικρά κομματάκια
300 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
250 γρ. γλυκαντικό stevia
250 ml νερό
85 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
1-2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
450 γρ. μπισκότα Pettit beurre ολικής άλεσης ή digestive χωρίς ζάχαρη
900 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη για την επικάλυψη
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το νερό και το γλυκαντικό stevia και αφήνουμε το να σιγοβράσει, για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα (125 γρ.), το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα σε κομματάκια με τα χέρια, τα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν.

Παίρνουμε μια λαδόκολα ή αλουμινόχαρο βάζουμε το 1/3 του μείγματος και κάνουμε ένα σφιχτό «μπαστουνάκι» ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα σχηματίζοντας 3 κυλίνδρους. Τους βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.

Μόλις κρυώσουν πολύ καλά λιώνουμε τα 900 γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βγάζουμε ένα-ένα τα ρολά από το ψυγείο, και τα κόβουμε σε φέτες ή με κουπ πατ σε σχέδια που θέλετε. Βουτάμε κάθε φέτα στη σοκολάτα κουβερτούρα και τοποθετούμε τα σε ένα ταψί ή σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα 3 μπαστουνάκια. Διατηρούνται στο ψυγείο.

[*] Με τις ποσότητες που αναφέρουμε βγαίνουν 45-50 κομμάτια, δηλ. 15-17 φέτες από κάθε μπαστουνάκι. Ελαττώστε τις ποσότητες στο ήμισυ για λιγότερα κομμάτια.

via