Τα κρακεράκια μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε. Με τυρί κρέμα, με νουτέλα ή μαρμελάδα, οι πιθανότητες είναι άπειρες!

Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να φτιάξετε κρακεράκια σαν γλύκισμα για όλες τις ώρες!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 συσκευασία κρακεράκια
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ½ καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια μπάρας
  • ½ κούπα πέκαν ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώστε δίπλα δίπλα τα κρακεράκια, καλύπτοντας ολόκληρο το ταψί. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα πάνω από τα κρακεράκια και ψήστε για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και απλώστε τα κομματάκια σοκολάτας πάνω από τα κρακεράκια, και τυλίξτε με αλουμινόχαρτο για 3 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για να αποκαλυφθεί η λιωμένη σοκολάτα.

Αλείψτε με μια σπάτουλα τη λιωμένη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια, και ρίξτε τους ξηρούς καρπούς πάνω από τη σοκολάτα. Τοποθετήστε στη κατάψυξη για 20 λεπτά.

Τέλος, αφαιρέστε από την κατάψυξη και σπάστε σε μικρά κομμάτια.

Τραγανό + σοκολατένιο + γλυκό = Θεϊκό!