Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 μπεικιν παουντερ
1 κ.σ σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει
2 κ.σ κακάο σκούρο

ΣΙΡΟΠΙ:

4 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά γλυκόζη

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί εκτός το κακάο.Μετά χωρίζω λίγη ζύμη και πρόσθετο το κακάο .Χωρίζω σε τρία μέρη την άσπρη ζύμη και σε τρία μέρη με το κακάο μετά όπως φαίνεται στις φώτο.

ανοίγουμε την άσπρη ζύμη βάζουμε την καφέ στην άκρη ρολάρουμε και κόβουμε κομμάτια πάχους 1 δάχτυλο….

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρύα ροξάκια για 2-3 λεπτά τα αραδιάζω σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσουν και να πιουν όλο το σιρόπι.

Δείτε επίσης:  Πανεύκολο κέικ με επικάλυψη Kαραμέλα & Σοκολάτα σαν τεράστιο TWIX!
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: