Ηπειρώτικη κοσμιρή: Επιθυμείτε να κάνετε μία σπάνια και παραδοσιακή πίτα. Μία πίτα, την οποία τρώγατε μόνο από τα χεράκια της γιαγιάς σας; Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει λύση. Σε περίπτωση που έχετε καταγωγή από κάποιο χωριό της Ηπείρου, τότε ζήσατε τέλεια παιδικά χρόνια.

Αυτό, διότι η γιαγιά σας είχε τη μαγική συνταγή. Έτσι, έφτιαχνε μία υπέροχη, αλμυρή, γευστική και παραδοσιακή πίτα. Αυτή ήταν η Ηπειρωτική κοσμιρή, της οποίας η μαγική συνταγή της βρίσκεται παρακάτω. Γι’ αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Καλή όρεξη!

Ηπειρώτικη κοσμιρή – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της 

Υλικά συνταγής

– 3 φλυτζάνια αλεύρι

– 4 αυγά

– 1 λίτρο φρέσκο γάλα

– 1/2 κιλό τυρί φέτα

– Αλάτι

– Πιπέρι

– Ελαιόλαδο για το ταψί

* Σημείωση: Τα προαναφερθέντα υλικά αφορούν ταψί, το οποίο έχει μεσαίο μέγεθος.

Ηπειρώτικη κοσμιρή: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε με σύρμα, τα αυγά, με το γάλα.

– Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

– Προσθέτουμε λίγο – λίγο, το αλεύρι. Σκοπός είναι να γίνει σαν χυλός. (σ.σ. δηλαδή όπως στις τηγανίτες)

– Σπάμε με τα χέρια μας, το τυρί.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.

– Βάζουμε λάδι στο ταψί μας.

– Τοποθετούμε στο φούρνο για να κάψει καλά.

– Προσθέτουμε τον χυλό.

– Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο, μέχρι να πάρει, το επιθυμητό χρώμα.

Πηγή